Una terrassa de l’Eixample. Foto: Línia Eixample

Quan només falten 48 hores per al pròxim plenari municipal, els posicionaments dels socis de govern sobre el Pla d’usos de l’Eixample continuen molt allunyats. La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha anunciat aquesta tarda una novetat en la proposta que els comuns pretenen presentar divendres. A petició de l’associació de comerciants Coreixample, han decidit alliberar tres carrers de la regulació més estricta: Bailèn, Bruc i Roger de Llúria. Tanmateix, per a Sant Antoni mantenen la proposta tal com estava. Això últim és, precisament, el motiu principal del desacord per part dels socialistes.

En una compareixença aquest dimecres, Sanz ha recordat que la proposta de Pla d’usos que defensen els comuns té el vistiplau de la Coordinadora d’Associacions Veïnals de l’Eixample (que aplega les associacions dels cinc barris). També ha assegurat que compta amb el suport de Sant Antoni Comerç, un dels àmbits on el Pla d’usos serà més estricte, però també de l’Eix Sagrada Família, Nou Eixample i Encants Nous. Només Coreixample, de la Dreta de l’Eixample, va demanar l’exclusió de tres carrers, que ja ha estat acceptada. Per tant, per a Sanz, l’actual és “la proposta que més s’acosta al consens”.

Es presentarà el Pla aquest divendres?

Per la seva part, la tercera tinenta d’alcaldia, la socialista Laia Bonet, ha comparegut també aquest dimecres per mostrar el desacord del partit amb la proposta dels comuns. Segons Bonet, caldria que la mateixa rectificació que s’ha fet a Bruc, Bailèn i Roger de Llúria es fes amb algunes zones de l’àmbit de Sant Antoni.

En aquest sentit, el PSC acceptaria aplicar la regulació més dura als carrers Marquès de Camposagrado i Manso, però no a tota la zona. Amb tot, Bonet ha dit que la proposta de Pla d’usos no s’hauria de portar al plenari d’aquest divendres perquè no hi ha consens perquè tiri endavant. Creu, doncs, que cal seguir negociant per arribar a un acord sobre el Pla que permeti aprovar-lo encara que sigui al plenari de febrer.

Nou xoc entre comuns i PSC per regular bars i restaurants

Veïns de l’Eixample retreuen al PSC el canvi de parer sobre el Pla d’usos
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram