SOS Baix

Les diferents columnes van confluir al camí del riu de Cornellà. Foto: SOS Baix Llobregat i LH

Centenars de persones es van manifestar aquest dissabte al Baix Llobregat per protestar contra els nombrosos plans urbanístics que hi ha a la comarca. La marxa ha aplegat diverses associacions en defensa del medi ambient de la comarca, agrupades al voltant de la plataforma SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet.

La manifestació va arrencar a les 10 del matí amb diferents columnes que van sortir de diverses poblacions del Delta i altres punts del Baix Llobregat: Gavà, Santa Coloma de Cervelló, l’Hospitalet, el Prat i el barri de Sant Ildefons. A més, durant els trajectes s’hi van adherir diversos manifestants de Castelldefels, Begues, Viladecans, la Colònia Güell i Sant Boi.

Canvis en l’urbanisme

Les columnes van confluir a la passarel·la de vianants sobre el riu Llobregat a Cornellà, al costat del tenis, on representants de diferents grups locals van expressar la seva preocupació per la situació del territori. “A tres setmanes de les eleccions municipals, el crit que ens sorgeix i que volem adreçar a les formacions polítiques que hi concorren és: aturem l’urbanisme de merda”, així de contundent es va mostrar Sílvia Ruiz, en nom de SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet, que va instar a replantejar el futur de la comarca i va criticar les polítiques urbanístiques. “És un urbanisme especulador, insostenible, irresponsable, vestit amb bones paraules i parlant de la necessitat d’habitatge social“, va afegir l’activista, que va posar de manifest la necessitat de rehabilitar pisos buits i els barris “degradats” de la comarca per solucionar el problema de la manca d’habitatge.

Per altra banda, els manifestants es van mostrar contraris al nou Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM), aprovat recentment per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el qual consideren caduc. “El PDUM comporta en realitat una pèrdua important d’espais naturals i agraris que són clau per a la conservació de la biodiversitat, la lluita contra el canvi climàtic, la recàrrega dels aqüífers, la sobirania alimentària i el benestar de la població”, assenyalen des de la plataforma.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram