No ens podem arronsar de cap de les maneres, i menys el president Mas. Tal com li va dir l’empresari farmacèutic Sr. Grífols: -“President, no s’arronsi”. Ara cal tirar endavant i recordar que d’aquí a la consulta del 9 de novembre tenim molta feina per fer. Feina política en diversos àmbits territorials, feina de pressió política i de convenciment cívic.

Tenim davant nostre unes eleccions europees molt importants i un Onze de Setembre que ha de tornar a ser històric. I enmig d’aquests dos esdeveniments cabdals tenim un estiu que caldria aprofitar al màxim per explicar als milers de turistes d’arreu del món que ens visiten que actualment els catalans patim una greu mortificació: el govern espanyol, el govern autoritari i postdemocràtic de Madrid, que no ens vol deixar exercir el dret civil més important de tota democràcia. L’executiu Rajoy no ens vol deixar votar amb normalitat. El poble de Catalunya ha de prendre consciència que la nostra dependència amb Espanya ja ha tocat fons. Cal tenir ben present que l’Estat espanyol cada dia ens tracta pitjor: és més centralista, agressiu i antisocial envers els ciutadans de Catalunya.

Cada dia que passa l’administració central de l’Estat ens imposa unes lleis i prerrogatives inacceptables, que provoquen més martiri antisocial i pèrdua de qualitat de vida. La societat civil catalana, encapçalada per l’ANC, està donant un exemple exquisit de saviesa, civisme i valentia. Ara és l’hora que tots plegats, institucions –sobretot els Ajuntaments–, partits polítics, sindicats i la gent a títol individual formem un sol cos per tal de fer possible una revolta catalana que ha de significar la superació definitiva de la dependència als dictats de l’altiplà castellà.

Aquesta onada de civisme social català també hauria d’implicar superar el discurs ètnic i antiquat del nacionalisme espanyol i situar-nos en una normalitat política i social, per tal de començar a posar fil a l’agulla als desequilibris i problemes que neguitegen i aclaparen de debò la nostra estimada nació catalana.

per Josep M. Loste

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram