El que està fent el govern espanyol amb Catalunya és una autèntica agressió antidemocràtica. Tal com molt bé diu el rotatiu de la city londinenca, el Financial Times, l’actitud del Sr. Rajoy d’embolicar-se i amagar-se sota la constitució espanyola és una irresponsabilitat autènticament intolerable. De fet, la democràcia, “made in marca hispànica”, està esdevenint un veritable feudalisme del segle XXI, ja que més enllà del procés sobiranista català, la corrupció brutal i el nepotisme dels homes “blindats per la gràcia de Déu” implica clarament que ens trobem en un final de règim, en què els catalans hem de tenir molt clar que només garantirem les nostres llibertats i el nostre benestar amb sobirania plena.

La permanent agressió antidemocràtica del govern espanyol (l’antiga nació castellana) contra Catalunya s’està fent cada dia més insuportable. Ara i aquí estem patim un model jacobí que, a diferència de l’Estat francès, és profundament feudal, antisocial i és el màxim responsable del trencament de la cohesió social i de la crisi estructural que provoca desesperança absoluta en àmplies capes de la població, no només catalana. Catalunya està pràcticament intervinguda per un govern espanyol enfangat en la corrupció, la ineficiència i les discriminacions generalitzades cap als més febles i, valgui la redundància, el desgovern absolut en tots els fronts. No hi ha dubte que la governabilitat, de forma colonial, del govern amb seu a Madrid està provocant un rebuig generalitzat del poble català, el qual només pensa a emancipar-se al més aviat possible.

No pot ser que cada dia se’ns amenaci que ens inhabilitaran o se’ns aplicaran multes coercitives o, fins i tot, penes de presó, si exercim el nostre legítim dret al vot. Aquí, la gran desgràcia és la insensibilitat europea cap a Catalunya, tot donant suport a un autoritarisme ultrajacobí i antidemocràtic d’un govern espanyol amb mentalitat del segle XIX.

En aquest sentit caldria posar en pràctica el pensament de Jean Monnet, el qual implica la unió de tots els ciutadans europeus, quan en aquests moments s’està manipulant de forma bàrbara el pensament d’aquest gran “pare d’Europa”, tot argumentant d’una manera falsa que les teories de Jean Monnet implicaven una unió dels estats europeus. Si avui dia fos viu en Jean Monnet, no tinc cap dubte que estaria a favor de la consulta de 9-N, perquè cal entendre Europa com un procés cap a la unitat dintre. Ara ens imposem la uniformitat autoritària i irracional.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram