Imatge del polèmic vídeo d’una parella mantenint relacions sexuals al carrer

“El vídeo de la parella mantenint relacions sexuals al carrer no és el més greu, ni de bon tros. L’incivisme ha crescut, el barri és can pixa i estem com a l’estiu del 2014”. Així s’expressa en declaracions a Línia Ciutat Vella Manel Martínez, vicepresident de l’Associació de Veïns de la Barceloneta. I és que l’entitat fa setmanes que alerta que la situació al barri torna a ser similar a la de l’estiu de fa tres anys, que va acabar amb manifestacions veïnals al carrer i que ara ha tornat a agafar protagonisme mediàtic després que un veí gravés una parella mantenint relacions sexuals de dia al mig de la via pública.

Martínez explica que les mobilitzacions no tornaran perquè els veïns han vist que “no són efectives”. Tot i això, denuncia que se senten desatesos pel Districte i apunta les tres realitats que preocupen més l’Associació de Veïns: “L’incivisme creix, els preus del lloguer també i el comerç tradicional està desapareixent”.

El vicepresident de l’entitat veïnal afegeix que “la persecució als pisos il·legals s’està fent de manera lenta i nefasta” i denuncia que els visualitzadors municipals que es dediquen a buscar els pisos il·legals “tenen informació desfasada”.

Per la seva banda, des del Districte recorden que s’ha impulsat un pla “per fomentar les relacions de proximitat i el veïnatge a l’espai públic i a les escales de veïns”. Un pla que també serveix, diuen des del Districte, “per vetllar pel descans veïnal i evitar i lluitar contra els mals usos als pisos del barri i a l’espai públic”. Un pla que no convenç, però, a l’associació de veïns, que reclama, en paraules del seu vicepresident, “un pla de xoc de veritat, perquè l’actual sembla que no existeixi”.