Protesta soroll Ciutat Vella

Una protesta de la passada tardor. Foto: Twitter (@RavalXarxa)

Els problemes amb el soroll nocturn continuen, i és per això que el veïnat s’ha tornat a mobilitzar abans que comenci l’estiu i la situació vagi a pitjor. El pròxim 16 de juny una quinzena d’entitats dels barris més afectats de la ciutat, entre els quals hi haurà veïns de barris del districte, com el Raval i el Gòtic, es concentraran a la plaça Sant Jaume per recordar el mal que els hi fa el soroll nocturn.

Una de les entitats que hi participaran és la Xarxa Veïnal del Raval. Un membre de la Comissió de Convivència d’aquesta entitat, Àngel Cordero, recorda que als veïns els hi sobren els motius per anar a la concentració. Per una part, perquè amb l’arribada del bon temps i la tornada dels turistes el soroll està tornant a semblar-se al que es va viure durant l’estiu i la tardor de l’any passat. Per l’altra, afegeix, perquè a Barcelona es sobrepassen els límits de soroll recomanats per l’OMS. “El soroll mata. No poder descansar està deteriorant la salut mental de la gent”, alerta Cordero.

A l’altra punta del Districte, a la Barceloneta, també es torna a notar la presència dels fantasmes del passat. El vicepresident de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, Manel Martínez, afirma que el barri nota l’augment del soroll des de la passada Setmana Santa. “Sembla que tindrem un estiu fumut”, indica Martínez, qui alhora insisteix que cal implantar solucions urgents, com ara campanyes de conscienciació i sensibilització sobre la importància de respectar el descans. Parlant de solucions, per part seva ERC ha demanat que s’instal·lin el més ràpid possible els sonòmetres que l’Ajuntament vol col·locar a les 11 zones més sorolloses de la ciutat.