Llibreria Medios

La llibreria està especialitzada en comunicació. Foto: Twitter (@LMEDIOS)

La llibreria Medios va aterrar el 1999 al Raval, on ha passat els darrers 26 anys venent llibres de periodisme, imatge o cinema. El seu final al barri, però, ja està escrit. Tal com ha avançat el diari Ara i ha confirmat l’ACN, tancarà les portes el pròxim 19 de juliol.

Els tres socis, la Rosario, l’Enrique i la Rosa, han venut el local perquè, tal com han reconegut, ha deixat de ser rendible. El principal motiu, ha explicat la Rosario, ha estat la caiguda de vendes físiques en benefici de les digitals. “Fa temps que hi donàvem voltes perquè ha canviat molt la forma de comprar i vendre. I des de la pandèmia cap aquí s’ha notat molt la diferència”, ha detallat la Rosario a l’ACN.

Venda online

El tancament del seu local, però, no vol dir que la llibreria desaparegui del tot. Mantindrà la venda en línia per a biblioteques i institucions i, potser, també per a particulars. Aquesta nova etapa la viuran els tres socis des del carrer Varsòvia, al barri del Guinardó, on tindran una oficina.

Els bons anys de la llibreria Medios, que està al carrer Valldonzella, al costat de la Facultat de Comunicació Blanquerna, es van viure quan els seus estudiants i d’altres centres anaven regularment a comprar llibres per a classe. També quan la digitalització no havia avançat tant i era més habitual anar a les llibreries, fullejar llibres, tocar-los, sentir-los i, després, comprar-los.