ERC

L’oposició s’ha mostrat molt crítica amb l’Ajuntament. Foto: ERC

El ple municipal d’octubre ha reprovat la gestió del consistori al districte de Ciutat Vella. La instància ha estat liderada per ERC i ha tingut el suport de tots els grups de l’oposició. Els únics partits que hi han votat en contra han estat els dos que formen el govern municipal: BComú i el PSC.

La reprovació arriba en un moment on el districte viu un repunt del consum de droga i d’altres problemàtiques relacionades amb la inseguretat i l’incivisme. Totes les formacions han acusat l’executiu municipal de fer una mala gestió davant “la degradació del districte i els problemes de neteja, seguretat i salut pública”.

Maragall: “El govern s’estavella un cop i un altre contra la realitat”

La qüestió ha derivat en un tens cara a cara entre el regidor de Presidència, Jordi Martí Grau, i el líder d’ERC, Ernest Maragall. El primer ha acusat el partit d’utilitzar “estratègies de dretes” buscant enfangar l’assumpte. Martí ha insistit que no és la millor manera de millorar el benestar a Ciutat Vella. Maragall, però, ha respost afirmant que “no enfango com vostè fa, jo critico i proposo”, i ha afegit que la situació al districte no està bé perquè “el govern s’estavella un cop i un altre contra la realitat”.

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, persona a la qual interpel·lava més directament la reprovació d’ERC, no ha intervingut al debat, però sí que ha volgut donar la seva opinió a través de les xarxes: “Quin desassossec escoltar intervencions que només busquen usar el districte i les seves veïnes com a eina de politiqueta electoral”.