desnonament raval

Concentració del moviment en defensa del dret de l’habitatge al número 106 del carrer Carme. Foto: X (@SHVerneda Besos)

El Sindicat d’Habitatge del Raval ha convocat a primera hora del matí una mobilització veïnal i d’entitats en defensa del dret a l’habitatge per protestar contra el desnonament de quatre pisos del número 106 del carrer del Carme i d’en Robador, al Raval. Des de les sis del matí que els primers activistes s’han concentrat a la porta dels edificis i durant tot el dia s’ha anat acumulant més gent.

Les persones afectades pel desnonament múltiple són una desena i no és el primer intent de desnonament que viuen. La propietat dels habitatges és el fons d’inversió Cerberus i els llogaters i llogateres havien denunciat “pràctiques mafioses” de la propietat per a fer-los fora. Finalment, dos s’han acabat duent a terme, mentre que els altres dos han quedat ajornats.

Als pisos hi viuen membres del moviment per l’habitatge

Des del Sindicat d’Habitatge del Raval asseguren que el que tenen en comú els pisos triats per un mateix desnonament és que “tots els afectats són militants de l’entitat”. “Aquest macrodesnonament és doblement flagrant: no només ens expulsen per continuar especulant i turistificant el barri, sinó que aquest cas constitueix un altre exemple de persecució política a persones que estan organitzades en el moviment per l’habitatge”, insisteixen a dir.

És per això que l’entitat considera que aquest fet concret és “especialment greu” perquè els sindicats d’habitatge són “els únics agents capaços de lluitar i protegir les cases de la classe treballadora”.

Intervenció dels Mossos

Amb tot, el Sindicat d’Habitatge del Raval ha denunciat fa uns minuts que els Mossos d’Esquadra han començat a retirar per la força a alguns dels activistes que defensen els pisos, i s’estan vivint moments de tensió. I és que el cos policial ha arribat a carregar contra els manifestants.

A hores d’ara, els desnonaments no s’han executat i continua la tensió als dos edificis del Raval.

Els nivells de tensió han augmentat fins al punt que un dels manifestants s’ha marejat després de rebre cops dels Mossos, segons explica el sindicat, i que una ambulància se l’ha hagut d’endur.

Amb tot, nou hores més tard de l’inici de la protesta, la policia ha acabat accedint als edificis, però només ha executat dos desnonaments, un a cada bloc. Així, les persones que viuen a un dels pisos del carrer d’en Robador es podran quedar a casa uns dies més, mentre que els del segon pis que s’havia de desnonar ja no hi tornaran. Fet idèntic al bloc del carrer del Carme, on hi havia el gruix de la mobilitzacio, i on també s’ha executat un dels dos desnonaments previstos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram