ANC

L’ANC tornarà a sortir demà al carrer. Foto: Sara Escalera/ACN

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) es mobilitzarà de nou demà per denunciar “la repressió que hi ha al darrere” de la reforma del Codi Penal. La marxa arrencarà a les dotze del migdia a Pla de Palau i acabarà a davant del Palau de la Generalitat, a la plaça de Sant Jaume.

La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, assegurava divendres en una roda de premsa a la seu de l’entitat que la reforma del delicte de desordres públics agreujats “reforça la penalització” contra les mobilitzacions. “Volen fer un canvi de nom perquè fets semblants als del 2017 puguin ser penalitzats i per facilitar l’extradició de l’expresident Carles Puigdemont i els exiliats”, deia Feliu. D’altra banda, Feliu criticava el “fals diàleg” del Govern d’ERC amb el govern de l’Estat i afirmava que fa “molt de mal a l’independentisme”.

Junts i la CUP sí, Òmnium no

Divendres, des de l’ANC van avançar que Junts s’ha adherit a la convocatòria per la manifestació, la qual també secunda la CUP. Per la seva banda, avui el president d’Òmnium, Xavier Antich, ha anunciat que l’entitat no anirà a la manifestació per “no contribuir a la confrontació entre independentistes”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram