Imatge virtual de com quedarà l’ampliació. Foto: MACBA

La Xarxa Veïnal del Raval, que agrupa diferents entitats del barri, ha convocat un acte de protesta per aquest diumenge per mostrar el seu rebuig a la futura ampliació del Macba a la mateixa plaça dels Àngels. Des d’aquesta plataforma denuncien que l’ampliació del museu “suposarà una pèrdua de més de 900 metres quadrats d’espai lliure” en un barri que, recorden, “és molt dens i està necessitat d’espais verds i d’equipaments per als veïns”.

A mitjans del passat mes d’abril es va conèixer que el Macba creixerà per la zona del Convent dels Àngels amb la construcció d’una gran galeria que farà que el museu guanyi 3.000 metres quadrats. Precisament, des de la Xarxa Veïnal del Raval també volen fer servir l’acte de diumenge, durant el qual dibuixaran a terra els 908 metres quadrats que diuen que es perdran, “per demanar explicacions als gestors públics” per la cessió al Macba de la Capella i el Convent dels Àngels.

Per últim, l’entitat veïnal recorda que a tocar del museu hi ha tres escoles i també s’hi farà el CAP Raval Nord. Tot i això, lamenten, “a les bases del concurs d’ampliació del museu no hi ha cap referència a la plaça dels Àngels com a espai d’ús veïnal”.