La reforma de la Rambla, una assignatura pendent de la ciutat. Foto: Línia

Aquest any sí. No estem parlant de cap títol guanyat pel Barça, sinó de l’inici de la tramitació de la reforma de la Rambla. Després que l’arribada del nou govern va provocar, aviat farà un any, l’anunci de la regidora Gala Pin de posar en suspens el pla especial d’ordenació que CiU i PSC van pactar el 2014, ara el Districte i l’Ajuntament –la reforma de la Rambla és un projecte de ciutat– tenen decidit tirar endavant una reforma que ha de començar aquest mandat.

La previsió municipal és portar “en breu” –està previst que sigui al consell plenari d’aquest maig– l’aprovació definitiva del Pla Especial d’Ordenació de la Rambla “després de la revisió del document que estem enllestint”, expliquen des del Districte. De fet, el passat 12 de maig ja es va presentar al mateix plenari del Districte i aquest en va informar favorablement amb el suport de la majoria de partits.

Sigui com sigui, encara és aviat per saber com serà la nova Rambla. El que sí que ja se sap és que l’aspecte final es definirà a través d’un concurs internacional. Es tracta d’una proposta del PSC que va ser aprovada a finals d’abril a la comissió d’urbanisme en forma de prec al govern. Durant la seva intervenció, el socialista Daniel Mòdol va remarcar que la Rambla necessita una intervenció “urgent” i va insistir en la necessitat de concretar-la. La regidora Pin va recollir el guant de Mòdol i va afirmar que “recuperar la Rambla per als barcelonins és un objectiu comú”.

ABANS DE L’ESTIU
Així doncs, el pla especial d’ordenació del 2014 tirarà endavant amb algunes modificacions. Des del Districte expliquen que “la voluntat és aprofitar molta de la feina feta prèviament pels equips tècnics” i insisteixen que cal “fer-ho de forma més participada i amb major acord veïnal”. Abans de començar les obres, però, caldrà definir el nou disseny que ha de pacificar l’avinguda. Una de les decisions principals serà si es manté l’amplada actual de la part de vianants, si s’amplia 40 centímetres per cada banda o si l’avinguda passa a ser de plataforma única.

El president d’Amics de la Rambla, Joan Oliveras, explica a Línia Ciutat Vella que la notícia del concurs internacional “és molt positiva, ja que permetrà establir un calendari d’execució”. “Si no, corríem el perill de tenir aprovat el Pla Especial però patir una nova aturada”, afegeix Oliveras. Per últim, el president d’Amics de la Rambla explica que l’aposta de la seva entitat, respecte del disseny de la nova avinguda, és una Rambla “que s’acosti a la màxima peatonalització, ja que som conscients que actualment la peatonalització total no és possible”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram