La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, s’ha reunit amb els veïns i les entitats del Districte per fer-los coneixedors dels projectes que es duran a terme durant aquest mandat, alguns dels quals ja han començat a fer-se realitat. Entre les iniciatives destaquen la defensa dels espais històrics del Districte, com la Rambla, la relació entre els veïns i la necessitat de fer de Ciutat Vella el centre cultural de la ciutat.

El pati de l’Escola Milà i Fontanals va ser l’indret on es va realitzar la conferència Parlem de Ciutat Vella. En aquest context, la regidora va començar el seu parlament recordant la posada en marxa de l’Escola Mediterrània, a La Barceloneta, i afirmant que al Districte cal una “profunda remodelació escolar. “Hem d’ajudar els centres i tota la seva comunitat educativa, el tracte ha de ser diferenciat, responent a la nostra realitat, posar l’accent curricular a través de la música, o de l’art. Buscant la complicitat en les famílies que tinguin ganes de viure al barri, i de fer barri”, va explicar.

RIQUESA HISTÒRICA

Durant la seva presentació la regidora va donar gran importànci a la riquesa històrica del Districte: “ Ciutat Vella és el Districte per excel·lència dels barcelonins, que aglutina gent de comarques i que sedueix gent forana de totes les nacionalitats. És el que ens representa més com a catalans perquè cada pedra, cada raco o olor ens recorda la nostra història i el perquè som com som”.

Homs també va mostrar el seu interés per què la Rambla torni a ser un espai ciutadà tal i com han demanat els veïns en el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2012-2015. “Volem que torni als orígens: a ser un passeig on els barcelonins hi vagin amb els seus fills, i comprin flors, i es prenguin una xocolata calenta, o badin, i entrin a comprar a la Boqueria, i a la nit, quan la ciutat s’adorm, permeti que els veïns també descansin, segurs i amb la quietud que tot ciutadà es mereix”, va defensar.

En aquest sentit la regidora de Ciutat Vella va donar el seu suport al canvi d’ubicació de les estàtues a la Rambla de Santa Mònica. “Hem apostat pel trasllat per les dues coses essencials i reivindicades per la Rambla: per més seguretat, i per poder passejar. El temps demostrarà si l’hem encertada”, ha assegurat.

DIVERSITAT CULTURAL

“El Raval català és un Raval divers, però no confonguem la diversitat amb la segregació. El respecte per la diversitat només es pot garantir des de la construcció comuna d’una mateixa societat, d’un mateix barri, d’una mateixa ciutat”. Amb aquestes paraules Homs va voler traslladar a la ciutadania la necessitat de canviar les relacions de coexistència que predominen als barris per relacions de convivència i “de construcció comuna”.

Des del Districte també es vol aconseguir donar a conèixer el Raval des de la seva vessant cultural. “La transformació urbanística de fa uns anys ens va deixar institucions com el MACBA, el CCCB, o la recent Filmoteca que han ajudat a posar l’accent en les existents: el Museu Marítim, la Biblioteca de Catalunya, el Liceu o el Teatre Romea. Totes elles han fet néixer un sotabosc cultural que permetrà donar a conèixer el Raval per la cultura i la seva història”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram