Escrache

Fa unes setmanes es van exposar els fets. Foto: Twitter (@RavalVsVOX)

El president de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, i la diputada del partit Rocío de Meer van visitar el Raval el setembre del 2020, quan feia pocs dies Meer l’havia catalogat de “femer multicultural”. Quan desenes de veïns els van veure pels carrers del barri al qual havien menyspreat, van recordar-los cridant que no eren benvinguts i després van protestar contra ells en un escrache.

Ara, els dos diputats demanen sis anys de presó i multes de 7.000 euros per a set veïns presents en la protesta. I per la seva banda, la Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació vol que s’imposi una sanció de 7.200 euros a aquests. “Ens vam manifestar legítimament”, diu un dels encausats, que prefereix mantenir l’anonimat. “I quan els diputats es van tancar a un hotel del carrer Riera Baixa, alguns veïns van tirar ous a la façana”, afegeix.

A banda de les sancions que poden acabar rebent aquests veïns, a l’imputat el sorprèn que de “les 200 persones que es van manifestar”, s’hagi anat en contra seva i dels altres sis veïns. Els seus ideals antifeixistes o lloc d’origen, considera, van en contra del que és el partit d’ultradreta. “Ens estan jutjant per les nostres idees i no pels fets”, denúncia. Creu que són els dos diputats els qui haurien d’estar imputats per anomenar el Raval “femer multicultural”. I també considera que aquest partit propaga l’odi entre la ciutadania. “Des que està al Congrés han augmentat les agressions racistes, LGTB-fòbiques i masclistes”, alerta.