Artista Festival Escena

Foto: Eva Freixa Agustí

Arriba una nova edició del Festival Escena Poblenou, un festival d’arts escèniques contemporani i multidisciplinari que porta cada any artistes locals amb projecció internacional i que treballa amb talents emergents i companyies joves que volen obrir-se camí als escenaris professionals. Amb aquest esperit, del 19 al 22 d’octubre, diversos espais del barri del Poblenou acolliran durant quatre dies una programació escènica amb més de vint propostes artístiques. El centre neuràlgic serà Can Felipa, però l’art estarà molt ben repartit: Sala Beckett, Hangar, IES Quatre Cantons, Centre Moral i cultural del Poblenou, MUHBA, Niu i la plaça Can Framis. El Festival Escena Poblenou és una de les activitats del programa BCNx10, impulsat per l’Ajuntament amb fons de l’impost turístic i gestionat per Turisme de Barcelona.

Artistes i companyies locals

Tot i el caràcter internacional de l’esdeveniment, el talent i la creativitat locals són l’autèntic eix del festival. En parlem amb Ada Vilaró, directora artística i una de les fundadores. “Treballem amb artistes d’aquí que han fet molta feina a fora o que són més joves i que necessiten un trampolí”. És el cas de Cèlia Marcé, una de les artistes que es podran veure a l’octubre.

El talent i la creativitat locals són l’autèntic eix del Festival Escena Poblenou

Però el festival no només cerca talents, sinó que també els promou. En el context del projecte Art i Territori, el Festival i Can Felipa obren cada any una convocatòria per a companyies artístiques que vulguin treballar amb entitats del barri sobre temes significatius. “Enguany hem triat Güelcome, un espectacle sobre la centrifugació turística que ens farà reflexionar sobre quin barri volem”, diu Vilaró.

Una altra novetat d’aquesta edició és la participació de la companyia Los Galindos, que muntarà davant de Can Felipa una iurta autèntica amb tot l’equipament del circ i que convertirà la plaça en un punt de trobada perquè els veïns descobreixin el festival.

Si en voleu més informació, consulteu la pàgina web visitbarcelona.com/BCNX10 o bé www.escenapoblenou.com.