veïna contra ampliació museu

Una veïna, amb un cartell contra l’ampliació del museu. Foto: ACN

Diferents col·lectius i veïns del Raval van tornar a mostrar, el passat 21 de setembre, el seu rebuig a l’ampliació del MACBA a la plaça dels Àngels. L’ampliació, denuncien, suposaria perdre gairebé mil metres quadrats d’espai públic de la plaça perquè el museu tindria un nou edifici de tres plantes que taparia el Convent dels Àngels.

L’objectiu veïnal és evitar que el projecte tiri endavant, ja que el Raval és un dels barris amb menys espai públic per habitant de la ciutat. “Si no s’atura i es convoca el consell de barri començarem accions contundents. Som veïns del Raval i defensarem el nostre barri”, advertia Elisenda Puchades, membre del col·lectiu de l’Antiga Massana. A banda, cal recordar que la Xarxa Veïnal del Raval va presentar al·legacions contra el projecte fa uns mesos i el passat mes de març també va interposar un recurs contenciós administratiu contra l’ampliació, que va ser admès a tràmit entre l’abril i el maig, segons ha explicat a l’ACN Ivo Recorder, advocat de l’associació Oasi Urbà i representant de la Xarxa Veïnal del Raval.

Des del consistori, per la seva banda, es mostren convençuts que el projecte urbanístic és correcte. “És la plasmació de l’acord amb el MACBA, que entre altres beneficis comporta el guany del CAP Raval, i que ha tingut el vistiplau de la Generalitat”, afirma l’Ajuntament.