Palau Güell

El Palau Güell, una de les joies modernistes de la ciutat. Foto: Diputació

El Palau Güell s’ampliarà 500 metres quadrats per potenciar el seu “ús social” i obrir noves sales a la visita pública. Així ho ha anunciat la Diputació de Barcelona en una roda de premsa on ha explicat que els dos edificis contigus, la Casa Jordà i l’edifici annex a la Casa Fradera, situats als números 7 i 1 Bis del carrer Nou de la Rambla, s’afegiran al Palau Güell.

En aquests nous espais s’hi traslladaran serveis tècnics que ara es presten dins del Palau i, d’aquesta manera, tothom qui vulgui podrà veure tot l’edifici. Es preveu que les obres d’ampliació acabin a finals del 2026.

Amb aquest projecte, la Diputació no només busca obrir nous espais a la visita pública, també ampliar la protecció del Palau segons les recomanacions de la UNESCO i col·laborar amb la regeneració que impulsa l’Ajuntament de Barcelona a la zona. El projecte d’obres costarà uns cinc milions d’euros. A la presentació de les novetats hi han assistit la presidenta de la Diputació, Núria Marín; el vicepresident primer, Jaume Collboni; el diputat de Cultura, Joan Carles Garcia Cañizares i el responsable d’equipaments i patrimoni arquitectònic local, Joan Closa. Durant la seva intervenció, Marín ha destacat que “la Diputació farà un esforç important per donar aquest nou impuls al Palau Güell”, mentre que Collboni ha remarcat que l’edifici modernista “tindrà més capacitat i podrà ampliar la seva programació educativa”.

Més espais originals

Per part seva, el responsable de patrimoni arquitectònic de la Diputació, Joan Closa, ha afirmat que quan el projecte sigui una realitat el visitant tindrà una “millor acollida” i es podran veure més espais originals. Amb tot, els visitants amb diversitat funcional també podran accedir al terrat que fins ara no era accessible. Actualment, en temporada baixa, visiten el Palau Güell unes 500 persones al dia, una xifra que abans de la pandèmia ascendia fins a les 700 persones. El 2019 van visitar l’equipament prop de 200.000 visitants.

Patrimoni de la humanitat

La Diputació és propietària del Palau Güell des que el 1945 Mercè Güell, la filla petita d’Eusebi Güell, el va donar amb una condició: que es conservés i tingués un ús cultural. L’edifici és considerat Patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram