Una imatge virtual del futur CAP Raval Nord. Foto: ACN

La plataforma CAP Raval Nord Digne! s’ha mostrat molt crítica amb l’anunci fet ahir per part de la Generalitat sobre el disseny del futur CAP Raval Nord, tot i qualificar de “satisfactòria” la notícia sobre la posada en marxa del projecte.

Els veïns i professionals que integren la plataforma qualifiquen de “presa de pèl” la presentació del futur edifici –que ha de servir per ampliar la capacitat del CAP Doctor Lluís Sayé– feta ahir perquè consideren que es va fer “a correcuita” i sense haver-los consultat prèviament “per tal d’esbrinar les necessitats assistencials del barri”.

Així doncs, des de CAP Raval Nord Digne! asseguren que el disseny previst denota “desconeixement institucional” de com funciona el centre. A més, critiquen que a l’inici del procés es digués que el nou CAP Raval Nord havia de tenir 3.000 metres quadrats i el disseny el deixi en 2.500 per respectar la Capella de la Misericòrdia, on s’ubicarà. Al mateix temps, veïns i professionals mostren la seva preocupació pel fet que es prevegin 12 sales de consulta de medicina de família i 12 sales de consultes d’infermeria quan hi ha un total de 15 unitats bàsiques d’assistència (UBA) conformades per equips metge-infermera.

Sobre el desconeixement del qual acusen el departament de Salut, posen d’exemple que es parli d’ampliar els serveis de pediatria quan el CAP Doctor Lluís Sayé “fa anys” que no disposa d’aquesta especialitat.

Quatre anys

Deixant de banda aquestes crítiques, durant la presentació d’ahir es va poder conèixer que la previsió del Govern és començar les obres abans de l’estiu de l’any que ve i acabar-les en quatre anys. És a dir, com a molt aviat el nou CAP estarà fet l’estiu del 2026.

El fet de situar-se a la capella de la Casa de la Misericòrdia, al carrer Montalegre, convertirà el CAP en un edifici singular, protegit com a bé cultural d’interès local. El nou equipament conservarà l’estructura de la capella i la integrarà en el projecte del nou edifici. El pressupost previst per a la seva construcció és de set milions d’euros.