MACBA

L’ampliació està prevista a la mateixa plaça dels Àngels. Foto: B. Blay/ACN

El moviment veïnal que el 2019 va aconseguir que la capella de la Misericòrdia es destinés al CAP Raval, i no a l’ampliació del Macba, s’enfronta ara a una nova lluita: evitar que la mateixa ampliació es faci a la plaça dels Àngels. Aplegats en la nova plataforma No a l’Ampliació del MACBA, diversos veïns, col·lectius i entitats del Raval exigeixen a l’Ajuntament que no cedeixi prop de mil metres quadrats d’espai públic al museu perquè hi construeixi el seu nou edifici.

Representants de la nova plataforma veïnal es van reunir el 14 de desembre amb els grups d’ERC, PSC, Junts, els comuns i la CUP al Parlament. Asseguren que, d’aquests, només els cupaires els van mostrar suport total. Uns dies abans, el 30 de novembre, la plataforma va fer una roda de premsa al Parlament per reclamar al Govern que aturés “immediatament” el procés urbanístic que ha de fer possible l’ampliació.

Els veïns lamenten que l’Ajuntament vulgui “entregar” la plaça dels Àngels a una institució, el Macba, que consideren “elitista” i a la qual acusen de viure “d’esquena al veïnat”. Creuen que aquesta no ha de ser la compensació per haver guanyat la capella de la Misericòrdia per al CAP. “El preu de la salut no pot ser la pèrdua del poc espai lliure que queda al Raval”, van dir en la roda de premsa del dia 30.

El moviment veïnal ja va presentar fa uns mesos un recurs contenciós administratiu i diverses al·legacions contra el pla especial per a l’ampliació del Macba.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram