A partir del proper mes de setembre el barri de la Barceloneta podria acollir un nou equipament de Càritas. Es tracta d’una acció que s’emmarca dins d’una iniciativa de l’Ajuntament que preten impulsar un projecte d’atenció integral a famílies i infants menors de sis anys en situació de pobresa o risc d’exclusió social.

El passat divendres el plenari va aprovar una mesura de govern que incrementarà prop d’un 30% el pressupost d’aquest any dedicat als centres oberts, un augment que correspon a 160.000 euros.

Aquests diners es destinaran a nous centres oberts que passaran dels 17 actuals a 19, ambdós d’iniciativa privada, i que oferiran més de 1.200 places diàries. El de la Barceloneta en serà un i l’altre estarà a Nou Barris.

En el moment actual de crisi econòmica la pobresa ha augmentat entre les famílies barcelonines per aquesta raó el consistori s’ha proposat enguany reforçar les polítiques d’atenció a la infància creant aquests nous centres oberts per als infants. A part d’aquest dos centres, el govern inaugurarà al llarg del mandat un nou centre obert de titularitat municipal que incrementarà el nombre d’inscrits en 140 infants.

Aquests nous centres actuaran en base a uns criteris i orientacions, que encara es troben en procés d’elaboració, que definiran el model d’intervenció a tots els centres oberts de la ciutat.

El pressupost també té en compte una dotació de 25.000 euros per a la Fundació Quatre Vents que permetrà ampliar en vint places la capacitat de resposta del Sistema d’Alimentació Inninterrumpida (SAI) als nens de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram