La bandera gai ja no és cosa només d’una zona o barri com abans, sinó que comença a onejar per tota la ciutat. Foto: Arxiu

El que va començar sent una tendència de pocs locals i zones concretes de determinats barris s’està convertint en una bandera de tota la ciutat. Barcelona s’està consolidant com una de les destinacions gay-friendly més importants del continent i ja són molts els que la veuen com la capital europea de la llibertat sexual.

I és que, en els últims anys, s’han disparat a la ciutat les ofertes de productes i serveis adreçats al col·lectiu homosexual. L’oci nocturn exclusiu ja fa temps que funciona, i bé, però a poc a poc s’hi sumen altres reclams. Hotels i apartaments, creuers, festivals a gran escala, botigues de roba, llibreries i saunes són només algunes de les propostes pensades expressament per a aquest perfil de clients que visiten o viuen a la ciutat.
Sense anar més lluny, el pròxim 25 de juny arrenca a Barcelona Live Love, la primera fira de casaments homosexuals. L’esdeveniment, que tindrà lloc al Showroom Ionoi (Mallorca, 248), vol ser un aparador pioner de les últimes tendències nupcials per a casaments gais. Hi participaran un total de 20 empreses líders del sector, com Yolancris i Esmeralda Escobar Atelier, entre altres.

Esdeveniments com aquest, que estarà obert a tots els públics i serà gratuït, demostren que Barcelona s’està consolidant com un escenari ideal per impulsar-hi propostes adreçades a aquest col·lectiu. De fet, la xarxa està plena de guies homosexuals online de la ciutat, algunes de les quals destaquen que aquest ambient “està progressant a passes de gegant” als barris barcelonins i que Barcelona està guanyant la partida a Amsterdam –la històrica capital homosexual d’Europa– “pel seu clima agradable” i pel caràcter “amistós i obert” dels barcelonins, “que sempre estan disposats a ajudar”.

Amb tot, la ciutat s’està convertint en la capital de la llibertat sexual. Una bandera que ja no és cosa només d’una zona o
barri com abans, sinó que comença a onejar per tota la ciutat.

La ciutat, escenari de festivals gais referents a escala europea

La llista d’esdeveniments adreçats al col·lectiu homosexual que tenen lloc a la ciutat és llarga, però si se n’haguessin de destacar alguns, aquests serien, segurament, el Pride Barcelona, que se celebrarà l’últim cap de setmana d’aquest mes, i el Circuit Festival,  que té lloc a l’agost.
El primer, que s’autoproclama com l’esdeveniment d’orgull LGBT “més important del Mediterrani”, arriba enguany a la seva sisena edició “plenament consolidat”, tal com expliquen els seus organitzadors, i amb ganes d’obrir-se a tots els ciutadans. El segon, que es presenta com “la trobada d’oci gai i lesbià més gran d’Europa”, celebrarà enguany la seva setena edició combinant estiu, sol, platja i una oferta lúdica de qualitat durant dues setmanes.
Ambdós esdeveniments juguen un important paper social per visibilitzar i normalitzar la tendència homosexual a tots els nivells i generen un impacte econòmic a la ciutat que supera els 100 milions d’euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram