Desallotjament Casa Àfrica

Un gran dispositiu policial ha fet possible el desallotjament. Foto: Twitter (@CUPBarcelona)

Casa Àfrica, situada al número 37 del carrer Canuda, ha estat la casa de més de 30 persones d’origen africà que no tenien papers ni un lloc on viure. Avui, però, tots els seus inquilins, entre els quals hi havia menors, s’han quedat sense aquest refugi. Un gran dispositiu dels Mossos d’Esquadra, que reunia fins a almenys deu furgonetes als entorns del carrer Canuda, ha desallotjat Casa Àfrica.

Una cinquantena de persones s’han concentrat des de primera hora davant de l’immoble per intentar impedir el desnonament, però no ha servit de res. Els agents han anat traient-los de la porta un per un.

“Insensibilitat” i “rigidesa”

El propietari de la finca, l’Escola d’Hoteleria i Turisme CETT, va acordar la passada tardor amb l’Ajuntament negociar per trobar una solució que no impliqués tants prejudicis com un desnonament així. El resultat, però, ha estat molt diferent. És per aquesta raó que el regidor Jordi Rabassa ha criticat “la insensibilitat” i “la rigidesa” de l’Escola d’Hoteleria i Turisme CETT per negar-se “a aturar aquest desnonament”. A més, ha afegit, que “traspassa tota la responsabilitat a l’Ajuntament, com si no fossin els qui demanden la seva execució”.