Imatge virtual futura Rambla

Una imatge virtual de la futura Rambla. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament va tornar fa pocs dies a donar nous detalls sobre la transformació de la Rambla. El més important és que començarà després de les Festes de la Mercè pel tram que hi ha entre el monument a Colom i Santa Mònica.

El fet que s’esperi que el primer tram de les obres es faci en 18 mesos i que la transformació completa es divideixi en un total de cinc fases, però, no convenç a Amics de la Rambla. Segons el president de l’entitat de comerciants, Fermín Villar, això vol dir que tota la transformació no acabarà fins d’aquí a set anys. “És un període massa prolongat en el temps; massa poc ambiciós”, diu i afegeix: “És inassumible per al carrer més emblemàtic de la ciutat, per a la gent que hi viu i treballa i per a tots aquells que ens l’estimem”.

Davant d’això, indica, fa falta més inversió perquè les obres vagin més de pressa i impedir que possibles imprevistos allarguin més el procés. “Cal un compromís més gran amb la Rambla, amb els seus veïns i amb els seus comerciants”, insisteix Villar. Paral·lelament, recorda que Amics de la Rambla demana la reforma des del fa molt de temps: l’any 2012.

Tornant a les darreres declaracions de l’Ajuntament sobre l’esperat projecte, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, va recordar que l’objectiu és tenir un passeig més “verd, amable i cultural” i, a més, “recuperar la Rambla perquè sigui un carrer que els barcelonins utilitzem”.