felicitat

Foto: Freepik

La ubicació de noves zones verdes a les ciutats no només contribueix a la salut física dels ciutadans, sinó també a la psicològica. És una creença més o menys establerta i ratificada per un estudi de l’Institut de Salut Global de Barcelona que determina que els espais verds comporten una “reducció considerable” en els problemes de salut mental.

L’estudi, basat en l’execució del pla dels Eixos Verds de l’Ajuntament de Barcelona, que pretén transformar un de cada dos carrers en corredors verds, estima que l’increment de la superfície verda a la ciutat permetria prevenir cada any un 14% dels trastorns de salut mental, reduir un 13% les visites mèdiques i l’ús d’antidepressius i encara reduir un 8% el consum de tranquil·litzants i ansiolítics. A banda dels efectes per a la salut dels ciutadans, tot això permetria estalviar entorn de 45 milions d’euros anuals en despeses directes i indirectes de salut mental.

Normalment, s’atribueix als espais verds la seva contribució en la mitigació de la contaminació atmosfèrica, però la ciència ha demostrat que també mitiguen el soroll i la calor, redueixen l’estrès i estimulen la interacció social.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram