pisos carrer sant climent

L’Ajuntament oferirà vuit pisos de lloguer social al carrer Sant Climent del Raval. Foto: Google Maps

L’Ajuntament ha aprovat exercir el dret de tanteig i retracte en la compravenda d’un edifici d’habitatges al Raval. La finca està ubicada al carrer de Sant Climent i té nou habitatges i dos locals. Dels habitatges, un està en situació de lloguer i els vuit restants es podran destinar a famílies a l’espera d’un lloguer social públic.

En total, la finca té una superfície de 832 metres quadrats, dels quals 624 estan destinats a habitatge i espais comuns i 196 a locals. L’operació s’emmarca en l’estratègia d’ampliar el parc públic d’habitatge i fer ús del tanteig i retracte en operacions que permetin guanyar habitatges en zones on és difícil construir-ne de nous. L’Ajuntament invertirà 2.460.600 euros en l’operació.

De la inversió total, 800.000 euros són per la compravenda i 1.660.600 per als treballs de rehabilitació. Aquest import total significa que el metre quadrat surt a 3.232,73 euros, una xifra gairebé un 5% per sota de la mitjana del barri (3.402,17 euros/m2) i un 23,68% menys de la mitjana del districte de Ciutat Vella (4.236,17 euros/m2).

La inspecció dels serveis tècnics de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) recomana una “rehabilitació integral dels habitatges amb canvi de distribució”. La façana principal, però, no representa desperfectes importants i la posterior i la coberta van ser rehabilitades el 2017.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram