Aragonès ja ha parlat amb el COE. Foto: ACN

El Govern ha obert contactes formals amb el Comitè Olímpic Espanyol (COE) per presentar candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. Segons ha informat aquest matí Catalunya Ràdio, Aragonès, ha enviat una carta al president del comitè, Alejandro Blanco Bravo, en què li demana formalment iniciar converses “per la possible presentació” de la candidatura.

Segons han explicat fonts del Govern a l’ACN, el que ha de passar a continuació és que es comenci a plantejar com ha de ser la candidatura i a començar el diàleg amb tots els agents territorials. Ja que, segons remarquen, la intenció és que sigui un “projecte de país sostenible”.

Des del departament de la Presidència, que té les competències en esports, defensen que la candidatura ha de tenir tres eixos: cohesió territorial, sostenibilitat i participació ciutadana amb implicació del territori. Asseguren que no és una aposta només per a 15 dies, sinó que es vol fer un plantejament “global” per a tot el Pirineu.

En una moció aprovada la setmana passada al Parlament, ERC i JxCat van votar diferent sobre aquesta qüestió. Junts va votar a favor d’una candidatura per al 2030 “d’acord amb els criteris de sostenibilitat mediambiental màxima i d’aprofitament de les instal·lacions esportives ja existents, mitjançant mecanismes participatius que tinguin en compte totes les sensibilitats territorials”. ERC s’hi va abstenir en considerar que el text quedava curt i la CUP hi va votar en contra. Els anticapitalistes rebutgen la candidatura perquè la consideren un “macroprojecte basat en l’especulació”. Tot i així defensa que sigui el territori que decideixi sobre els Jocs Olímpics d’Hivern a través d’una consulta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram