Senior CB Ciutat Vella

El sènior del CB Ciutat Vella de Copa Catalunya. Foto: CB Ciutat Vella

“L’endemà d’aterrar a Barcelona una mare i el seu fill, refugiats d’Hondures, ja estaven al despatx parlant amb María Reyes, la presidenta, perquè el nano volia jugar a bàsquet amb nosaltres. Si haguessis vist la cara del xaval quan el vaig portar a l’entrenament… Això no té preu”, explica, emocionat, Alex Gil (Barcelona, 1967), director tècnic del CB Ciutat Vella.

El nen va trigar molt poc a decidir que es quedava en un club integrador: “Els nens i nenes proven i tenen a les seves mans el seu fitxatge. Volem que, sobretot els del barri, juguin amb nosaltres i no estiguin al carrer”, afegeix Gil.

La fitxa del refugiat d’Hondures, però, no va ser tan ràpida. “Suposa un munt de papers i hauria de mirar si se li va haver de fer el trànsfer internacional…”, intervé María Reyes, la presidenta del club. “El noi va poder jugar l’any passat, però la seva autorització era temporal i no se sap quan li donaran la definitiva. Ara no compleix la normativa”, afegeix. És fàcil imaginar-se el grau de paciència i disciplina que té Reyes per estar pendent de tants detalls.

Al CB Ciutat Vella la comunitat prima per sobre resultats. “Qui juga millor vol continuar més temporades amb qui no té tanta traça, que també s’apunta un altre any. Valoren l’amistat i la convivència”, explica, satisfet, Gil.

Més confiança

“Jugar a bàsquet els ajuda a aprendre abans l’idioma per entendre les jugades i les paraules clau d’aquest esport”, reflexiona el director tècnic. També a integrar-se al barri, augmentar la seva confiança i, per què no, centrar-se més en els estudis.

Al club hi ha més de 40 països representats: les Bahames, Senegal, Costa de Marfil, les Filipines, Marroc, República Dominicana, Xina, Argentina, Finlàndia, Suècia, França, Bèlgica, Itàlia… El CB Ciutat Vella reflecteix la multiculturalitat del barri. “Fa uns anys vam tenir un armeni”, recorda la presidenta. Disposen de 15 equips, inclosa l’escola de bàsquet, i el mirall és el sènior A de Copa Catalunya, que la temporada passada va jugar la fase d’ascens a la Lliga EBA.

“Fa poc em va trucar un exjugador del club amb doble nacionalitat argentina-alemanya preguntant-me quan podria apuntar el seu petitó”, celebra Reyes. Sense la seva implicació o la d’Alex Gil, present a tots els entrenaments i partits que pot, les cistelles d’integració i convivència no entrarien. Seria completament impossible.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram