Entrada El Cuiner de Damasc

L’establiment va néixer fa 15 anys. Foto: Twitter (@magradacat)

El mític establiment de xauarma El Cuiner de Damasc del Gòtic va tancar les portes a mitjans de setembre, però el 13 d’octubre el seu propietari, el Salem, va donar una gran sorpresa al barri aixecant la persiana per tornar a oferir el seu producte. Tal com va dir el Salem a mitjans de setembre a Time Out tancava perquè es volia jubilar, però, segons van assenyalar treballadors del negoci al Tot Barcelona, la propietat del local no havia posat les coses fàcils al Salem i, a més, el moviment veïnal Resistim al Gòtic va apuntar que l’empresa Z Puy & Soler SL havia comprat feia dos anys l’edifici on es trobava l’establiment i que, des de llavors, havia tingut la intenció de buidar-lo de veïns. Fa pocs dies, el Salem va dir a Time Out que el tancament del Cuiner de Damasc va ser fruit d’un malentès.

“Com que la propietat de l’edifici no va voler renovar el contracte d’un dels inquilins, pensava que això m’afectava mi”, va explicar el Salem al mitjà de comunicació. “Quan vaig tornar les claus, em van dir que estaven encantats de tenir el meu restaurant en els baixos del seu edifici”, deia el conegut cuiner, qui alhora va afegir que no li havien pujat el lloguer del local.

Pel que fa a la decisió de jubilar-se, ara sembla que el propietari de l’emblemàtic establiment s’ho ha repensat. “No em sento bé sense fer res, soc una persona activa”, va admetre el Salem al Periódico de Catalunya i, d’altra banda, va detallar a Time Out que la seva idea és prendre’s la feina amb més calma obrint de dilluns a divendres i només durant el dia.