El cuiner de Damasc

L’establiment va obrir fa quinze anys. Foto: Twitter (@ResistimalGotic)

El Gòtic va haver d’acomiadar-se a mitjans de setembre d’un restaurant molt estimat pel veïnat: El Cuiner de Damasc, situat al número 2 del carrer de Templers. L’amargor que va deixar aquesta notícia entre els carrers del barri no va ser només perquè el local hagués estat catalogat per la revista Time Out com el restaurant amb el millor xauarma de Barcelona o perquè el Salem, el seu cuiner i propietari, hagués passat uns quinze anys oferint kebabs o hummus a preus assequibles, sinó també per les versions que hi ha darrere del tancament.

“L’edat de la jubilació”

Per una part, el Salem va explicar a Time Out que dues coses van detonar el final del Cuiner de Damasc. “Se m’ha acabat el contracte del local i m’ha arribat l’edat de la jubilació. Contra això no hi pots fer res”, va recalcar a la revista.

D’altra banda, treballadors del local van subratllar al TOT Barcelona que la propietat del local no havia posat les coses fàcils al Salem. Aquesta versió concorda amb la compartida a Twitter pel moviment veïnal Resistim al Gòtic, que va recordar que l’empresa Z Puy & Soler SL havia comprat l’edifici on es trobava l’establiment fa dos anys i que, des de llavors, havia tingut la intenció de “buidar-lo de veïns”. Tal com van indicar, el Salem “a la seva edat i després de tants anys, no es veu amb forces de lluitar contra el monstre”.

Més enllà d’aquestes versions dispars, en el que estan d’acord diferents veus del Gòtic és en el fet que la qualitat dels seus plats serà difícil d’oblidar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram