La camiseria Deulofeu tancarà després del Nadal. Foto: Google Maps

En els últims dies s’ha conegut que dues botigues històriques del districte desapareixeran. Es tracta de la camiseria Deulofeu, la tercera més antiga de la ciutat que tancarà després de Reis, i la Cava de los Faros, que va abaixar la persiana el 16 d’octubre.

En el cas de la Cava de los Faros, el seu tancament és per la jubilació de la seva propietària. En canvi, la camiseria Deulofeu tancarà a causa de la Llei d’Arrendaments urbans, que s’aplicarà a partir de l’1 de gener i que suposarà un augment del preu del lloguer del local “inassumible”, segons explica a Línia Ciutat Vella Ramon Oliveras, propietari de la camiseria. Oliveras assegura que “el negoci funciona”, però reconeix que “no podrem seguir endavant a causa de l’alt preu del local”. El propietari també alerta que “arribarà un moment que ningú podrà satisfer els lloguers al centre de la ciutat”.

Davant d’aquesta situació, Josep Maria Roig, secretari de l’Associació d’Establiments Emblemàtics, augura que “si no es fa res, seguirà el degoteig de tancaments en els pròxims mesos”, i denuncia que la mesura de govern en defensa dels establiments històrics presentada al mes de febrer “és una cortina de fum que no s’ha concretat en res”.

Per contra, fonts municipals asseguren que l’Ajuntament sí que està duent a terme mesures de protecció, sobretot mitjançant l’oficina específica habilitada per atendre els comerços emblemàtics, que “ha ajudat a negociar el lloguer en molts casos”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram