M. Carmen Mateos

Foto: Joieria Mateos

M. Carmen Mateos és presidenta de Carmel Comerç i regenta, juntament amb el seu germà, la Joieria Mateos, tota una institució al barri, on està oberta des de fa 49 anys. Mateos reivindica la unió dels botiguers i que l’administració els doni suport per continuar aportant “llum” als carrers de la ciutat.

Quins creu que són els reptes del comerç de proximitat?
L’Ajuntament fa promoció per impulsar la digitalització del petit comerç, i això està bé. Però crec que haurien d’incentivar l’obertura de nous comerços, perquè un carrer sense botigues és un carrer insegur. La llum dels establiments fa que la gent se senti segura.

La crisi de la pandèmia ha empitjorat la situació del petit comerç, però se n’ha sabut refer a través de la unió…
És clar! És que si no ens unim ara… Els nostres socis reben informació sobre les ajudes, restriccions, horaris i recomanacions per evitar els riscos de la covid. Si no estàs associat, no la pots rebre. Cal promoure l’associacionisme comercial.

D’aquí que al districte hagin fet pinya amb la resta d’eixos comercials, oi?
Col·laborem a través de la Federació de Comerciants dels Tres Turons i també amb Cor d’Horta i Eix Maragall. Sempre que ens truquen, hi som. Millor units. Si no, no tindríem força davant les administracions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram