Els aparadors de les botigues ofereixen codis QR. Foto: Ajuntament

L’important llegat històric que contenen els carrers del Born el viuen molt d’aprop els seus veïns i comerciants. En aquesta línia, aquests últims han posat en marxa una nova aplicació per a mòbils que vol posar a l’abast de tothom la història i els fets més rellevants de 24 espais del barri. A la iniciativa, que porta el nom Temps Born, hi participen 90 botigues de la zona, les quals compten amb uns vinils als seus aparadors amb codis QR i sensors NFC que els visitants poden escanejar amb els seus telèfons intel·ligents per accedir a la informació històrica.

Amb aquesta iniciativa, els vianants poden descobrir el passat d’indrets molt diversos, com ara el carrer del Rec, de la Pescateria o de l’Argenteria; de palaus com el Dalmases, el dels Cervelló-Giudice o el del marquès de Llió, i d’edificis com l’estació de França, Santa Maria del Mar o la casa Llotja de Mar.

RUTES HISTÒRIQUES GUIADES
Per altra banda, l’Associació Born Comerç ha anunciat que organitzarà rutes guiades que aprofundiran en la història del barri, a través d’anècdotes especials i poc conegudes, mitjançant les explicacions d’un historiador especialitzat.

Tot plegat, una manera de donar valor al petit comerç de proximitat mentre es recorda la profunda història del barri.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram