La Masia de Can Soler

És una finca de 32.000 metres quadrats, situada just a l’entrada del parc de Collserola. Foto: Ajuntament

No sol ser habitual que a un mateix edifici se’l conegui amb diversos noms (hi ha excepcions, és clar), però als peus de Collserola hi ha un mas que es pot anomenar de maneres diferents. Es tracta de la Masia de Can Soler, la qual també es coneixia com a Can Gener, Casa Berengueras o Casa Boix (que, segons altres versions, va derivar cap a Cal Boig).

És una finca de 32.000 metres quadrats, situada just a l’entrada del parc de Collserola, que data de principis del segle XIX. Es va començar a conèixer com a Can Soler durant el segle XX, pel nom del seu propietari, Antoni Soler. La masia ocupa una finca situada en terrenys agrícoles i forestals, a tocar de la carretera de l’Arrabassada. Fa més de quatre dècades, l’any 1980, l’Ajuntament la va expropiar i, després de restaurar-la, la va destinar a equipament municipal.

Fundació Els Tres Turons

L’any 2010 va obrir les seves instal·lacions a Can Soler l’Escola d’Art Floral de Catalunya, un centre que oferia cicles formatius de grau mitjà i superior en floristeria, art floral i disseny de jardins i que es va traslladar al barri de Sants fa mesos.

La Fundació Els Tres Turons, dedicada a la promoció i suport de la salut mental comunitària, es fa càrrec del manteniment dels voltants de la masia, on també hi ha una desena d’horts urbans dels quals s’encarreguen jubilats del barri.

Des de l’octubre del 2018 la masia també acull un Centre de Natura que ofereix diverses propostes per descobrir els entorns de la masia i aprofundir en el coneixement de la natura.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram