L’entrada per a carruatges és un dels elements més bonics de la Casa Vídua Marfà. Foto Ajuntament

El passeig de Gràcia concentra moltíssima atenció, però hi ha molts punts d’interès que van més enllà dels habituals. Un d’ells és la Casa Vídua Marfà, al número 66, al denominat Quadrat d’Or de l’Eixample, projectada per Manuel Comas i Thos l’any 1905.

Es tracta d’una construcció arquitectònica destacable per la barreja d’estils que condensa. El modernisme està present a la planta baixa, amb els arcs de pedra i una majestuosa escala amb catifa, mentre que a la façana hi ha referències notables al gòtic civil, la lògia, les tribunes i les impostes de les finestres rectangulars. L’antiga entrada per a carruatges és considerada una de les més elegants del passeig.

A la planta superior s’imposa una galeria medieval amb arcs de mig punt i una vidriera emplomada i destaquen també les cantonades de l’edifici, custodiades per dues torres amb teulada a dues aigües.

Actualment, la Casa Vídua Marfà acull la seu de l’Escola Superior de Màrqueting Formatic Barna i l’Escola de Comunicació, Turisme i Empresa. Tanmateix, es pot visitar amb entrada lliure.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram