Alèxia Putellas gol penal

Alèxia Putellas després de marcar el penal. Foto: German Parga/FC Barcelona

“No hem après a protegir la pilota ni a controlar-la perquè qui t’entrenava amb 14 anys podia ser el pare d’una jugadora o qualsevol que passés per allà”, lamenta Alèxia Putellas (Mollet del Vallès, 1994) a No las llames chicas, llámalas futbolistas, de la periodista Danae Boronat i editat per Libros Cúpula. Malauradament, la capitana del Barça va créixer en un futbol femení invisible i amb persones amb més voluntat que formació. Mancances que no li han impedit ser la millor jugadora del món gràcies al seu repertori màgic, la incidència en la gespa i la fortalesa mental.

Putellas va cometre el seu únic error greu de la temporada, l’inici del gol del Rieal Madrid

Com a geni que és, Putellas s’oblida del rellotge: no es fustiga pel passat i el futur no li fa perdre el nord. És un metrònom: està igual de centrada quan va guanyant que quan perd, una situació que aquesta temporada només ha passat durant 58 minuts. D’aquests, 47 han estat en l’anada dels quarts de final de la Champions, dimarts contra el Reial Madrid, a l’Estadio Alfredo Di Stéfano. Putellas va cometre el seu únic error greu en tota la temporada. Pressionada per Claudia Zornoza, no va calcular bé la velocitat ni l’espai per cedir-li la pilota a Patri Guijarro, que no hi va arribar. Sí que ho va fer Esther González, que va assistir a Olga Carmona, brillant en la definició davant de Sandra Paños. El 85% de les passades de la molletana a la màxima competició continental són bones.

“Has d’estar preparada per a les situacions encara que no les hagis viscut. La nostra resposta diu molt sobre la mentalitat guanyadora de l’equip, de com confiem en nosaltres, en el cos tècnic i en el pla de partit”, li va explicar a Carla Garcia, a Barça TV. Abans, Putellas havia respirat alleugerida quan Esther González va xutar a la creueta. En canvi, es va mostrar molt tranquil·la durant els 2 minuts i 40 segons que van passar des que l’àrbitra Lina Lehtovaara va xiular penal de Carmona pel seu contacte sobre Caroline Graham Hansen després de revisar l’acció al VAR i va llençar-lo.

“Has d’estar preparada per a les situacions encara que no les hagis viscut”, assegura

Impassible, la molletana va agafar la pilota, va parlar amb els ulls i la boca amb la portera Misa Rodríguez, i va col·locar-se millor els mitjons i la cinta. També va haver de posar dos cops més la pilota al punt de penal perquè l’àrbitra li va dir que no estava al seu lloc. De nou, es va tocar la cinta. També es va estirar la samarreta just abans de fer cinc passos cap enrere i dos cap a la dreta, i de córrer i fer-ne de molt curts. Engany a Misa, golàs i 1-1. Revitalitzat per l’entrada d’Irene Paredes i Clàudia Pina, el Barça va recuperar la seva identitat i gairebé va sentenciar l’eliminatòria amb Pina demostrant la seva classe i olfacte en l’1-2 i Putellas aprofitant, en l’últim sospir, l’enèsim caramel de Patri Guijarro per superar per alt Misa (1-3). El pròxim 30 de març el Camp Nou viurà el desenllaç dels quarts de final. El guanyador s’enfrontarà al vencedor de l’Arsenal-Wolfsburg (1-1 a l’anada).

Com sempre, la capitana del Barça va parlar de mèrits col·lectius i es va treure importància. A ella no li fan perdre la son els elogis ni les crítiques. Simplement, vol donar la seva millor versió i, fins i tot en un partit en què no va brillar com acostuma, va acabar sent decisiva. És, literalment, una guionista.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram