Falles Gavà

Plantada de la falla. Foto: Ajuntament de Gavà

Gavà, en el seu moment, va rebre un contingent important de migrants procedents del País Valencià. Aquesta onada migratòria de principis del segle XX va arrelar a la ciutat i, un segle més tard, ha convertit Gavà en la capital catalana de les Falles, la tradicional festa valenciana que aquest cap de setmana ha aportat color, música i foc a la ciutat del Delta.

El programa d’actes el porta a terme la Casa de València des de fa 34 anys. La festa va arrencar divendres amb la ‘cridà’ i la proclamació de Vanesa García com a Fallera Major, i Martina Sepúlveda com a Fallera Major Infantil, en un emocionant acte celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament.

L’endemà, dissabte, va tenir lloc la desfilada de Moros i Cristians, un clàssic de la festa valenciana que va inundar els carrers de Gavà de color i música, que va aportar la banda de l’Horta Sud de Paiporta, amb la participació de la Companyia General del Foc.

Moros i Cristians

Desfilada de Moros i Cristians pels carrers de Gavà. Foto: Ajuntament de Gavà

Diumenge a la nit va tenir lloc el principal acte de les festes, la ‘cremà’ de la falla a la plaça de Jaume Balmes. Enguany les figures feien al·lusió a diferents cultures del món i a l’àmbit del descobriment i l’exploració. Aquest conjunt monumental de 10 metres d’alçada ha estat creat per Paco Vizcaíno. Enguany, a més, s’han donat els Bunyols d’or, uns guardons creats el 2019 i que han anat a parar a Guillem Martí, creador de la Falla infantil; a Alícia San Isidoro, que va ser fallera en el seu dia, i a Vicente Pascual, un dels socis fundadors de la Casa de València.

En acabar les celebracions, l’alcaldessa, Gemma Badia, va voler felicitar a la Casa de València per “l’èxit de les festes”.

Tornen les Falles de Gavà: “Necessitem començar a viure un altre cop”
WhatsAppEmailXFacebookTelegram