Manifestació Can Bofí Vell

Usuaris de l’alberg es manifestes a l’exterior de l’Ajuntament. Foto: X (@mariadolorsa)

La nit de diumenge a dilluns ha estat l’última que la cinquantena d’usuaris de Can Bofí Vell han pogut pernoctar en aquest centre d’acollida. Després de servir l’esmorzar, la cooperativa Suara, que s’encarregava del servei fins a aquesta setmana, ha posat fi a un període de tres anys de treball sense remunerar per part de l’Ajuntament de Badalona, que ha acumulat un deute d’1,7 milions des del 2021.

Aquesta situació, que deixa al carrer a la majoria dels usuaris, va portar a un grup d’afectats a manifestar-se el passat divendres a la plaça de la Vila per demanar una solució residencial. “Hi ha gent sense papers, sense feina, amb problemes greus de salut. D’altres treballen i no tindran un bon descans per dormir al carrer, per tant, acabaran perdent la feia” van denunciar.

A més, van destacar la impossibilitat d’accedir a un pis per la manca de recursos. “L’habitatge està molt car per la gent que només cobra una prestació”, van assegurar.

Sabater demana implicació al Govern

La regidora de Guanyem, Dolors Sabater, s’ha reunit aquest dilluns amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, per demanar que el govern de la Generalitat intervingui per evitar “el desmantellament dels serveis socials” a Badalona.

“Quan un alcalde no fa la seva feina, s’ha de recórrer al Govern de la Generalitat”, ha expressat la regidora després del tancament de Can Bofí Vell, fet que, sosté, requereix una actuació immediata del Govern. “Demanem implicació perquè no es pot deixar que Albiol faci el que li doni la gana i que es peti el poc que tenim a la ciutat”, va afegir Sabater.

L’oferta del Govern

El Govern, al seu torn, ha ofert al consistori assumir el cost del servei de Can Bofí Vell durant sis mesos per evitar que els usuaris quedin al carrer. Ho ha explicat el portaveu d’ERC, Àlex Montornès, que diu que ara toca que l’Ajuntament “mogui fitxa”. Per fer-ho, exigeix que el consistori faci un contracte d’emergència perquè la Generalitat pugui assumir els sis mesos de cost del centre que ofereix, ja que és l’única manera de poder mantenir l’alberg obert, en ser competència municipal.

D’altra banda, ERC Comuns i Guanyem han registrat una moció proposada per Badalona Acull sobre emergència de l’habitatge que es debatrà al pròxim ple. “No es pot permetre. Quina vergonya per a Badalona. Tot el nostre suport”, denunciava Badalona Acull divendres, amb motiu de la concentració de protesta davant del consistori.

Sense alternativa de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Badalona, per la seva banda, explica a Línia Nord que durant el cap de setmana han estat reunits amb entitats i la Generalitat, però no han trobat cap alternativa. Pel que fa al pagament de les factures, en el pròxim ple s’aprovarà l’abonament de bona part del deute amb Suara -1,2 milions d’euros-. Aquest tràmit, però, s’allargarà uns quatre o cinc mesos.

Badalona es quedarà sense l’únic centre d’acollida municipal per impagaments de l’Ajuntament
WhatsAppEmailXFacebookTelegram