vaga sanitat

La vaga de sanitat serà del 24 al 26 de gener. Foto: ACN

A principis de gener la Intersindical anunciava la vaga de tot el sector sanitari que tindrà lloc els 24, 25 i 26 de gener mentre que la de mestres i professors serà el 25 i 26. És per això que ambdós sectors han decretat serveis mínims.

Un docent per cada tres aules d’infantil a secundària

El Departament de Treball ha fixat uns severs mínims d’un docent per cada tres aules d’infantil a secundària per la vaga convocada aquest dimecres i dijous. Segons l’ordre dictada per la conselleria, hi ha d’haver també una persona de l’equip directiu per centre i el 50% de la plantilla en els centres d’educació especial, les llars d’infants i pel que fa al personal de monitoratge de menjador, servei de cuina, d’acollida, extraescolars i atenció a l’alumnat amb necessitats educatives específiques. Segons el document, han registrat diversos avisos de vaga els sindicats USTEC-STEs, COS, CCOO, UGT, Intersindical-CSC, CGT i Professors de Secundària.

Els serveis mínims de la vaga sanitària garanteixen l’assistència urgent

En el cas de la vaga sanitària d’aquesta setmana, es garanteix l’assistència sanitària urgent al sistema públic. En concret, l’ordre del Departament de Treball fixa el normal funcionament dels serveis d’urgències i de les unitats especials com les UCI o les de neonatologia i els tractaments de quimioteràpia i radioteràpia en situacions urgents o de necessitat vital.

Pel que fa als centres d’assistència extrahospitalària, aquesta assistència urgent s’ha de garantir amb el 25% de la plantilla durant el primer dia i a partir del segon s’augmentarà a un terç de la plantilla. També s’haurà d’atendre l’activitat quirúrgica inajornable derivada de l’atenció urgent i greu a criteri de la direcció mèdica i l’atenció d’emergències al 061.