formació policia

Moment d’una de les sessions que imparteix la Policia Local. Foto cedida

Ara fa tres anys, el Sergent de la Unitat de Proximitat de la Policia Local de Mollet, Baltasar Pérez, va sentir la inquietud i la necessitat de tirar endavant una formació a les escoles del municipi davant l’augment de la preocupació que li traslladaven tant les famílies com els centres per l’ús inadequat de les tecnologies per part dels joves. Per això, va començar a fer xerrades a algunes poques escoles, fins que enguany, per primer cop, aquestes formacions arribaran a tots els centres de Mollet. “Ha tingut molt bona acollida en aquest poc temps i estem molt contents”, explica el sergent al diari Línia.

En aquest sentit, d’una banda, s’està tirant endavant el programa Internet Segura amb alumnes de 5è, on es tracten temes com l’ús responsable de les tecnologies, l’assetjament digital, les estafes digitals i la ciberseguretat, entre d’altres. “Amb la proliferació de l’ús de xarxes entre els joves hem notat un augment important del cyberbullying i dels robatoris de dades”, explica Pérez. Mentre que, d’altra banda, també s’estan fent sessions amb alumnes més grans, de 1r i 4t d’ESO, en el marc de la formació Joves en Risc relacionada amb el consum d’alcohol i drogues. Tot perquè “està disminuint l’edat en la qual els joves comencen a consumir aquestes substàncies”, diu aquest policia.

Així doncs, fins al maig, hi ha previstes unes 80 sessions amb la participació de més de 2.000 alumnes. “A més, fins i tot ens estan arribant peticions d’algunes AFA i AMPA perquè també els fem formacions en aquest sentit”, avança Pérez. I és que tot i que des dels centres ja es tracten aquests temes, “el missatge no arriba igual si l’envien els docents que si l’envien agents de policia”, conclou Pérez.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram