Jaume Graells al Ple

Graells durant la seva intervenció al Ple. Captura de vídeo.

El PSC de l’Hospitalet ha destituït Jaume Graells, el regidor que va denunciar el cas de presumpta corrupció del Consell Esportiu, dels seus càrrecs als consells dels Districtes I i VI i com a portaveu suplent del grup socialista al Ple. Així es va comunicar en la sessió plenària d’ahir, que va estar marcada per un encès debat entre el PSC i els grups de l’oposició, que van demanar al tinent d’alcaldia Cristian Alcázar i a l’alcaldessa Núria Marín que dimiteixin. Alcázar i Marín són dos dels 18 investigats pel presumpte cas de corrupció del Consell Esportiu, actualment en fase d’instrucció.

Graells, que va renunciar a la tinença d’alcaldia i a hores d’ara és regidor socialista sense cartera, va aprofitar per trencar el seu silenci al Ple. “Aquestes destitucions formen part d’una campanya amb l’objectiu d’aïllar-me políticament, desprestigiar-me personalment i prendre represàlies polítiques contra la meva persona”, va expressar el regidor, que va denunciar que és “l’únic” al qual se l’ha “perseguit i silenciat”, tot i haver estat qui va denunciar el febrer del 2020 les presumptes irregularitats en el funcionament del Consell Esportiu. “Tot un exercici d’exemplaritat política”, va ironitzar Graells.

Per tot plegat, el regidor socialista va anunciar que d’ara endavant s’abstindrà de participar en els debats i votacions d’aquells punts que siguin defensats per Alcázar, el qual considera que “hauria de dimitir”. A més, Graells va aclarir que seguirà formant part del grup socialista “per lleialtat” als ciutadans que van votar el PSC. “La meva lleialtat és envers els ciutadans i no envers la direcció del meu partit ni del grup municipal, amb els quals ni em sento identificat ni comparteixo les decisions”, va afegir Graells.

L’oposició demana la dimissió de Marín i Alcázar

Els grups de l’oposició, a excepció de Ciutadans, van mostrar el seu suport a Graells i van reclamar responsabilitats a Marín i Alcázar. Ana González, portaveu dels comuns, va recordar que no només cal respectar la presumpció d’innocència, sinó també la “credibilitat” de les persones denunciants de corrupció. González va titllar el cas del Consell Esportiu d'”autèntic escàndol” i va exigir a les persones investigades que tenen càrrecs, en clara al·lusió a Marín i Alcázar, que “s’apartin” de la gestió “pel bé de la ciutat”.

En la mateixa línia es va pronunciar el líder d’ERC, Antoni Garcia, que va lamentar que l’alcaldessa “va incomplir el seu deure de posar en coneixement de la justícia” les presumptes irregularitats del Consell Esportiu. “Va mirar a una altra banda i va desviar l’atenció”, va etzibar. Per altra banda, Garcia va afirmar que “a ningú se li escapa” que la destitució de Graells dels seus càrrecs “respon a motius polítics” per haver destapat les presumptes irregularitats del Consell Esportiu el febrer del 2020.

La portaveu del PP, Sònia Esplugas, va reclamar a Marín i Alcázar que “s’apartin de l’acció de govern” per aclarir les circumstàncies que envolten el presumpte cas de corrupció del Consell Esportiu.

Belver esgrimeix la presumpció d’innocència

El portaveu del PSC, Francesc J. Belver, va sortir al pas de les crítiques esgrimint la presumpció d’innocència dels investigats, i va criticar la resta de grups per esmerçar-se en una qüestió interna de funcionament del PSC, com és la destitució de Graells dels seus càrrecs. A més, Belver va titllar el debat “d’espectacle” de l’oposició per obtenir el que “no han aconseguit amb els vots”.

En aquest sentit, el portaveu socialista va recordar que el grup municipal està complint el codi ètic del PSC “fil per randa”. Un codi ètic que indica que si s’obre judici oral i es mantenen les imputacions haurien d’apartar-se del càrrec, sense necessitat que hi hagi una sentència.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram