El regidor del PSC de l’Hospitalet, Jaume Graells, abans d’entrar a declarar al jutjat. Foto: Pol Solà/ACN

El regidor del PSC Jaume Graells diu que Núria Marín no va fer res quan li va explicar les irregularitats que va descobrir en la gestió econòmica del Consell Esportiu de l’Hospitalet. Avui, l’ex titular d’Educació i Esports ha respost a les preguntes de la instructora del cas i ha criticat la “passivitat total” de l’alcaldessa Marín, tal com recull l’ACN.

Segons el regidor, sense funcions des del juny passat, ell li va explicar els fets a Marín el 3 de febrer, però l’alcaldessa de l’Hospitalet no va fer res durant una setmana. Després encara va tardar cinc dies més a parlar amb Cris Plaza, regidor d’Esports i president del Consell Esportiu. Llavors va ser quan van decidir fer una auditoria. El 25 de febrer van escollir l’empresa que la faria i més d’un mes més tard de l’avís de Graells, el 10 de març, va ser quan van portar la documentació a l’auditor.

FEINA ATURADA
Avui també ha declarat als jutjats l’auditor, que ha explicat que només va poder fer un terç de la feina perquè tot va quedar aturat quan la Policia Nacional es va endur la documentació. El testimoni ha detallat que no va poder estudiar ni la contractació de personal ni les diferències en les actes que es presentaven a l’Ajuntament o a la Generalitat.

Però sí que va trobar que hi havia pagaments que no estaven prou justificats. Fonts jurídiques recollides per l’ACN afegeixen que Graells també va trobar “centenars” de pagaments en efectiu no declarats a Hisenda. De fet, s’ha sabut que hi havia col·laboradors que cobraven 30 o 40 euros per posar o treure tanques i tallar carrers, però que n’hi havia que també ho feien i no cobraven res.

“TRAÏT, PERSEGUIT I MARGINAT”
Abans d’entrar als tribunals, Jaume Graells ha comentat als mitjans que està decebut amb el PSC, perquè diu que l’ha apartat i “perseguit” per denunciar el cas i ha donat suport als denunciats. A més, considera que Marín no està fent la seva funció d’alcaldessa “per depurar responsabilitats polítiques”, encara que al final no n’hi hagi de penals.

Davant d’aquesta situació, Graells creu que l’alcaldessa de l’Hospitalet ha “traït” la seva confiança. També se sent “molt marginat”, ja que ni Marín ni el PSC li han donat suport i, en canvi, segons ell s’han posat al costat dels responsables de les presumptes irregularitats que ell va denunciar.