Mar Barcelona

Barcelona ja fa temps que està apostant per la nàutica i l’economia blava. Foto: Fundació Barcelona Capital Nàutica

Ras i curt: Barcelona vol convertir-se en la capital nàutica del món. Així queda reflectit en els documents als quals ha tingut accés el diari Línia de la nova iniciativa liderada per la Fundació Barcelona Capital Nàutica, un organisme públic constituït per l’Ajuntament de Barcelona, la Fira de Barcelona, l’Autoritat Portuària de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona.

En aquest sentit, la fundació ha anunciat la contractació d’una agència externa per tal de millorar la seva estratègia comunicativa. Segons indica la documentació, el projecte també ha de servir per “planificar i desenvolupar projectes de llegat de país i per a la ciutat, en l’àmbit de la nàutica”.

Així, la iniciativa tindrà un cost de 214.000 euros durant un màxim de dos anys que serviran per donar a conèixer el sector nàutic de Barcelona al “teixit empresarial i comercial de la ciutat, les associacions d’àmbit esportiu, i les universitats, centres i parcs tecnològics”. Amb això es vol aconseguir que aquests sectors siguin agents actius que potenciïn la marca de Barcelona com a “capital nàutica i l’economia blava”.

Quan parlem d’aquesta mena d’economia, ens referim al conjunt d’activitats vinculades als àmbits aquàtics que es porten a terme de manera compatible amb la conservació del medi ambient i dels ecosistemes aquàtics, i que afavoreixen un desenvolupament social i econòmic.

Altres iniciatives amb un toc blau

No és l’únic projecte d’aquest tipus que en els darrers temps s’ha donat a conèixer a la ciutat. A més de la Copa Amèrica que se celebrarà el pròxim any a la capital catalana, el passat mes de maig, Barcelona Activa va presentar una iniciativa valorada en uns 86.000 euros, que té com a objectiu “donar suport a la creació i al creixement d’empreses en el conjunt de sectors de l’economia blava”.

Sota el títol provisional de BlueTech, aquest programa acompanyarà les empreses de l’economia blava en la seva posada en marxa i els brindarà assessorament per poder digitalitzar-se.