El mercat es fa a la plaça de la Corona. Foto: Ajuntament

A finals de gener de l’any passat va entrar en funcionament el nou mercat del dissabte a la plaça de la Corona, amb una clara aposta pels productes ecològics i de proximitat. Ara, un any després d’haver-se inaugurat, el mercat reforça la seva oferta d’aquest tipus de producte i el pròxim 17 de febrer celebrarà una reinauguració.

Tal com avançava el diari Ara Granollers, el consistori ha detectat que l’oferta de producte no ecològic i de fora la comarca no era necessària. En declaracions a aquest mitjà, el regidor de Serveis, Juanma Segovia, ha explicat que, després d’un any on el mercat ha funcionat “de manera experimental”, a les bases actuals ha quedat establert que “el 80% de la parada ha de ser de producte propi, quan abans era del 60%, i un altre 20% pot ser d’un altre producte ecològic”.

En la selecció dels productors i elaboradors s’han valorat aspectes com la proximitat, els distintius d’origen i qualitat alimentària (producció ecològica, Denominació d’Origen i altres), o la utilització de varietats i races locals.

El projecte per aquest mercat s’emmarca en l’objectiu de millorar la dinamització econòmica de la ciutat i de la comarca. Tal com explicaven ara fa un any des de l’Ajuntament, l’objectiu és “donar suport als pagesos i elaboradors del territori, oferint-los una via de venda directa”. Durant aquest primer any, aquest mercat també ha servit per reorganitzar una part de l’oferta comercial de productes alimentaris artesans que ja hi havia els dissabtes en diverses places de la ciutat. D’alguna manera, s’ha fet més visible aquesta oferta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram