Roger Bayó

En l’àmbit municipal, es valora molt el fet de conèixer el cap de llista o algun dels membres que formen part de la candidatura. És la política més propera, molt més de carrer que en un altre tipus d’eleccions: aquells a qui has votat els pots trobar a la cua del forn de pa, anant a comprar, fent esport pel poble… És usual poder parlar personalment amb ells, a diferència d’altres casos en què seria molt més difícil.

El fet de viure al mateix municipi on un es presenta fa que es puguin conèixer de primera mà i viure en la pròpia pell els problemes o bons funcionaments de les polítiques que s’hi apliquen.

Tractar la necessitat d’una veïna, lluitar per intentar-ho solucionar i, finalment, aconseguir-ho dona un grau de satisfacció molt difícil de trobar en altres àmbits de la vida. Això és el que hauria de donar sentit a la política municipal i a la gent que la duu a terme: buscar la felicitat i satisfacció dels seus veïns i veïnes.

A vegades, es comprova que les necessitats o problemes comuns dels veïns i veïnes disten molt de la gestió que es fa, sovint la distància que hi ha entre el govern municipal i els seus ciutadans és notable. Aquí, pren màxima importància la participació ciutadana i la interacció entre equip de govern i ciutadania, tan necessària per conèixer el dia a dia del poble.

Com més gent formi part del teixit de la ciutat i estigui involucrada d’alguna manera en el nostre projecte, més fàcil serà que les veïnes i veïns s’hi puguin veure reflectits i hi puguin dipositar la seva confiança.

A ciutats com Ripollet, amb gairebé 40.000 habitants, resulta impossible conèixer tothom i cal tenir molt clara la importància de moure’s arreu dels barris per interessar-se per les associacions, entitats socials, culturals o esportives, entre d’altres, del municipi; a més de conversar amb veïnes i veïns per animar-los a treballar conjuntament o almenys a donar les seves opinions sobre el municipi en general i els seus barris en concret.

Aquestes reunions molts cops suposen un bany de realitat, et mostren realitats diferents de cada barri, zona o entitat que no coneixies, i això possibilita que puguis treballar d’altres maneres més encertades. Així doncs, la implicació amb el veí o veïna, conèixer-lo, tenir-hi confiança i teixir-hi vincles resulta bàsic i, per això, des d’Esquerra Republicana tenim clar que la clau és estar al carrer per poder conèixer aquestes realitats i no als despatxos, defugir de la figura del polític típic, per estar a peu de carrer fent política al costat dels veïns i veïnes. Això és per a nosaltres la política municipal!

WhatsAppEmailXFacebookTelegram