Dues noies fent-se un petó o la caputxeta vermella renyant el llop. Són dues de les imatges que es poden veure en el nou mural de la Biblioteca Esteve Paluzie, que es va inaugurar a finals del mes passat. L’autor és l’artista Joan Turu, conegut per la comunitat educativa pels seus dibuixos enèrgics, reivindicatius i plens de missatges transformadors.

El dibuix, encapçalat pel lema Coeduquem per un món millor, decora el racó de l’equipament on els nens i nenes poden seure a llegir de manera relaxada. Algunes de les lectures que es poden trobar en aquesta zona trenquen els estereotips i els rols de gènere, treballen el respecte vers les diferències i incideixen en l’existència de la diversitat familiar.

El mural està format per diferents personatges dels contes tradicionals que han canviat el seu rol i que pretenen fer visibles diverses realitats. Amb aquest objectiu, la il·lustració mostra dues noies fent-se un petó, la caputxeta vermella renyant el llop, un pirata portejant una criatura i regant flors o el gat amb botes que ha canviat el seu calçat per unes sabatilles de ballet. Durant l’acte d’inauguració del mural, es va convidar la contacontes Núria Clemares, que va narrar una història on s’explicaven les aventures dels protagonistes de la imatge.