Imatges com aquestes no es repetiran aquest estiu. Foto: Instagram (@mosia)

Aquest estiu no veurem com l’enxaneta alça la mà en arribar al cim del castell, ni els gegants dansar pels carrers a ritme de batucada, ni haurem de fugir de les flames del correfoc i tapar-nos la cara perquè no ens cremin les espurnes. Tampoc podrem ballar sardanes amb els avis més professionals del poble o seguir el recorregut del correbars.

Ens quedarem sense un drac que balla, sense cridar a pulmó durant els concerts dels grups de versions i sense gaudir totes les cançons que sonen a la disco mòbil. No ens despertarà al matí la cercavila i no ens il·luminarà al vespre la llum dels focs artificials. No hi haurà nits de teatre, ni espectacles al carrer, ni vermuts populars, ni riuades de gent amb cervesa a la mà, ni records, ni trobades fortuïtes, ni festes que s’allarguen fins a l’hora d’esmorzar…

Cerdanyola, Ripollet i Barberà ja han anunciat que aquest estiu no hi haurà Festes Majors

Adeu i fins a l’any que ve. Amb aquesta frase s’han acomiadat la majoria de Festes Majors de la comarca a causa de la Covid-19. Cerdanyola, Ripollet i Barberà ja han anunciat que aquest estiu no celebraran la seva Festa Major. És per això que Línia Vallès ha volgut conèixer si els ajuntaments vallesans es plantegen un programa alternatiu per no deixar l’estiu sense cultura.

Des de l’Ajuntament de Cerdanyola han explicat a Línia Vallès que, “desgraciadament i a causa de la normativa sanitària que compromet qualsevol activitat en la qual participi un nombre elevat de persones”, aquest estiu els cerdanyolencs s’enfrontaran a uns mesos “deserts” de cultura i activitats lúdiques. “Recuperarem les activitats a partir del setembre i durant l’estiu es proposarà alguna celebració virtual”, comenten des de l’Ajuntament de la ciutat, fent referència a les activitats virtuals que s’estan preparant per celebrar el Dia internacional LGBTQ perquè els veïns puguin celebrar conjuntament aquest dia d’orgull a les xarxes socials.

Els cerdanyolencs s’enfrontaran a uns mesos “deserts” de cultura i activitats

En el cas de Ripollet, els veïns del municipi també s’han quedat sense la tradicional celebració del 28 al 31 d’agost, però la Comissió de la Festa Major ha instat la Taula de Ciutat pel Pla de Xoc “a treballar el buit cultural que deixa la Festa Major i a reinventar una oferta d’activitats per a aquest estiu”, demanant a les entitats locals que treballin per adaptar les seves activitats a la futura programació cultural de Ripollet. La intenció del municipi de seguir endavant amb les celebracions culturals en moments d’incertesa ha quedat demostrada quan aquest mes l’Entitat Cultura i Tradició ha mantingut la celebració del Corpus i els Espais amb encant, decorats amb catifes i flors, i s’ha pogut gaudir de l’espectacle de l’Ou com balla a l’absis de l’Església de Sant Esteve.

A la cancel·lació de les Festes Majors se sumen uns mesos de males notícies per al món cultural. El trist tancament dels únics cinemes de Cerdanyola -El Punt- i la cancel·lació de grans activitats culturals, com el Festival Internacional de Teatre Infantil, un esdeveniment que s’ha convertit en un punt de referència dins del gènere teatral familiar a tot l’estat, en són alguns exemples.