Un moment de la reunió entre els alcaldes vallesans i Salut on es va anunciar la construcció de l’Hospital Ernest Lluch. Foto: Aj. de Ripollet

Optimisme. Aquesta és la paraula que resumeix les sensacions que va deixar la reunió d’aquest passat divendres entre els alcaldes de Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet, Barberà i Badia i la consellera de Salut, Alba Vergés, en la qual es va anunciar la construcció de l’esperat Hospital Ernest Lluch en aquesta zona del Vallès Occidental.

I és que, finalment, la Generalitat ha plantejat una planificació concreta, amb el corresponent calendari i pressupost. De fet, i segons es va dir a la reunió, el Protocol d’inici del projecte se signarà a finals del pròxim mes de gener.

La construcció del nou hospital ha de garantir una cobertura assistencial més àmplia en una de les regions amb més densitat de població de tot Catalunya i que requereix amb més urgència un nou centre sanitari, la gestió del qual dependrà del Parc Taulí de Sabadell.

“Cal analitzar en profunditat aquesta proposta, però a primera vista ens agrada aquest hospital de proximitat i de qualitat que, a més d’esponjar el Parc Taulí, enfortirà l’atenció primària a la nostra zona, una reclamació fortament reivindicada”, afirma l’alcalde de Ripollet, José M. Osuna.

El centre projectat és un hospital innovador amb treball multidisciplinari i amb una atenció integral que, a més, ha de servir per acostar a la ciutadania els dispositius adequats de seguiment domiciliari. La nova infraestructura es dotarà de gabinets d’alta resolució en atenció ambulatòria especialitzada i de proves diagnòstiques de proximitat, així com de cirurgia ambulatòria.

Segons va detallar Vergés, el nou hospital tindrà un cost estimat d’uns 50 milions d’euros en cinc anys.