Ripollet dona metall

El dia 6 es feia una xerrada informativa sobre el projecte. Foto: Ajuntament

Quan preguntem a un infant què vol ser de gran, les respostes solen ser sempre les mateixes: bomber, policia o astronauta si és nen i perruquera, infermera, professora o veterinària si és nena. Però en pocs casos trobarem un noi que vulgui treballar netejant cases o una noia que vulgui ser camionera o lampista. Tot perquè, inconscientment, fruit dels estereotips de gènere, hem feminitzat o masculinitzat una sèrie de feines i oficis.

En aquest sentit, el sector del metall i les instal·lacions sempre ha estat relacionat amb els homes. De fet, es veuen poques dones amb casc i ulleres de protecció serrant un tros de ferro o anant a les cases a instal·lar una caldera o una placa solar. Unes feines que a Ripollet tenen una alta demanda i que l’Ajuntament vol obrir al públic femení.

“Pretenem qualificar i professionalitzar dones per feminitzar aquest sector clarament masculinitzat i que sovint les dones no troben atractiu”, diu Txell Caler, regidora d’Ocupació. Per això, el 6 d’octubre es feia la primera xerrada informativa del projecte ‘Dona i Metall: Reinventem l’Ocupació a Ripollet’, dirigit a dones interessades a reinventar-se i reorientar-se laboralment cap a aquest sector, que cada any dona feina a unes 250 persones a la ciutat. I és que, segons José Manuel Tejada, president del Gremi d’Instal·ladors i PIMES del metall de Cerdanyola, Ripollet i Montcada, entre els tres municipis es concentren unes 140 empreses del sector.

El mateix Tejada assegura que “aquesta professió, amb els temes d’eficiència energètica, és el futur”. D’aquí la importància d’obrir-la a les dones. Un procés del qual s’encarregarà el consistori, que treballarà, d’una banda, amb les empreses perquè acullin aquesta nova mà d’obra, i de l’altra amb les dones per acompanyar-les i empoderar-les fins que aconsegueixin la feina.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram