Reforç Escolar Ripollet

233 alumnes es beneficien d’aquest nou servei. Foto: Ajuntament

Les dades ho demostren: el reforç escolar s’ha convertit en una necessitat. A Espanya, un 24% de joves d’entre 6 i 18 anys rep classes particulars i, en els darrers deu anys, la despesa de les famílies en contractar aquest suport s’ha triplicat. Però, amb la crisi generada per la pandèmia, ja no tothom es pot permetre aquesta despesa extra. Per tant, què passa amb els nens que, tot i necessitar-ho, no fan classes particulars perquè les seves famílies no les poden pagar? Segons Sònia Recasens, directora de Programes Educatius i Socials de la Fundació Pere Tarrés, això genera diferències severes entre els alumnes i fa que el fracàs escolar entre els fills de les famílies més humils, augmenti.

Precisament per evitar això, l’Ajuntament de Ripollet ha posat en marxa tallers de suport educatiu a onze centres públics i concertats del municipi. Un reforç de tres hores a la setmana, que es fa en grups reduïts de fins a 12 alumnes i fora de l’horari lectiu. L’objectiu, segons detallen des del consistori, “fomentar habilitats individuals vers l’aprenentatge, amb accions que tenen en compte els diferents ritmes d’aprenentatge del jovent i tallers per potenciar l’ús del català d’alumnat que prové de fora”.

En la majoria de casos, és el centre qui detecta la necessitat de suport educatiu de l’alumne i qui contacta amb la família perquè autoritzi aquest reforç, finançat pel Departament d’Educació de la Generalitat. Així és com ja han pogut accedir a aquest servei 223 alumnes de Ripollet. “Un pas que està molt bé perquè garanteix la igualtat d’oportunitats entre tots els nens i, sobretot, que tots tinguin accés a la millor educació possible independentment del nivell econòmic de la seva família”, diu Mireia Rosselló, mare de l’Escola Josep Maria Ginesta, on s’ofereix aquest reforç.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram