La nova planta se centrarà en el comerç online. Foto: Mercadona

Mercadona ha signat la compra d’uns terrenys ubicats al municipi amb l’objectiu d’instal·lar el seu segon magatzem online a Catalunya. El centre logístic, que comptarà amb més de 25.000 metres quadrats de superfície, se sumarà al que la cadena valenciana instal·larà a la Zona Franca.

La construcció de la planta anirà a càrrec de la companyia australiana Goodman Group però, un cop enllestida, Mercadona s’encarregarà d’adaptar les instal·lacions a la seva operativa. Després de finalitzar aquest pas, l’empresa calcula que el centre logístic es posarà en funcionament el 2022.

Aquesta seu de la cadena alimentària valenciana s’ocuparà d’abastir la demanda de comerç electrònic que sol·licitin els clients de Barcelona i els municipis que formen part de l’àrea metropolitana.

Aquesta mateixa funció tindrà l’altra nau que Mercadona preveu obrir a la Zona Franca, la qual s’inaugurarà una mica abans que la de Ripollet, concretament al voltant de l’any 2020. La construcció d’aquestes dues instal·lacions s’emmarca dins del pla d’expansió de l’empresa de supermercats, que va obrir el seu primer centre logístic dedicat al comerç online a València el passat mes de maig. En aquell moment, Mercadona ja va anunciar que, si aquesta nau funcionava correctament, es plantejaria construir-ne d’altres a Barcelona o Madrid.